Upu: Tamhidi Sains Teknologi 16/17



assalamualaikum. hi, hello!

lama tak update blog. post pun ada 4 je hahaha skrg tgh cuti sem1, bosan punya pasal tu yg ttba rasa nak update tu ⛷

nak cerita drpd awal dpt result upu sampai la habis sem1 tamhidi ni huhu tp post yg berlainan la. so,

frst of all result spm aku tkde la gempak mana pun. srs sedih gkla, sbb blaja mainmain. tp still alhamdulillah diterima upu which is dpt tamhidi sains & teknologi, usim.

frst impresion cm tak happy sgt. srs tk prnh sedar pun apply ni ttba tgk balek pilihan no7 😂 pilihan frst uia. amik bahasa arab kah berangan je lebih haha tp bila fikir balek, mmg bersyukurla tk dpt bahasa sbb aku sgt sgt tk suka membaca & menulis. pilihan upu aku no1-4 semua agama. pstu lps muhasabah balek syukur alhamdulillah. rasanya aku failed kalau dpt semua tu haha

nak cite, sem1 ni ada subjek pqs. aku time lecture tidur manjang 2jam tu. time quiz tggl kosong. qs tu dahla fully arab!! mmg tklaaa hahaha bygkan kalau aku dpt subjek agama cnfrm tk study lnsung 😂 housemate aku semua pun ckp cmtu. mmg prngai aku cm haram sikit hehe

ha ckp sal upu. time check tu, aku dpt tau awal sbb pakai web yg tester je. time tu aku tgh dkt rumah cid konon cacah nak tenangkan fikiran baru lps broken 💔😂 & nak nak pulak dia pospone result upu mmg frust la aku. so dduk rumah cid smggu bapak lama en 🏘

ckp pasal broken tu. aku berjaya move on dlm masa smggu je. mmg payah gila la masa process tu. sblm aku g rumah cid, makan tak selera lansung. nak mandi pun teringat dia lol aku srs parak gila time tu. tp lps dduk rumah cid, aku tgglkan phne 📱 & berjaya move on 💯 aku tk cntct laki tu dah lpstu. alhamdulillah hehe

nak ceritanya lps dah smggu dduk rumah cid, esoknya lst aku dkt rumah cid, result upu klua. tp sblm tu aku dah tau result. aku ngadula dkt cid aku nak uia bahasa tu kononnya la time tu 🕹 aku cm frust gkla. pstu esok paginya cid tgk upu, dia tnya aku dpt pe?! dia nak kepastian. aku ckp la tamhidi sc tech. dia tunjuk result upu dia sama teruk dgn aku 😂

(sorry muka cid dah dicrop, tk jumpa gmbr ori haha)

lg lg la ktrg frust!! tau tak cid no1 apply upu bahasa english dkt uia. aku no1 upu bahasa arab uia gak 😂 hahaha lawak teruk teringat. ktrg srs nak uia yg teruk, bahasa. sekali dpt sc tech usim. sama lak tu. ktrg nak tgglkan dunia sc gila, sbb fedap time spm huhu ktrg still ah tkle terima sama hahahaha

ktrg bangkang gila sbb ngadap lg muka dia ni. aku marah cid suruh masuk matrik. sbb tknk sama hahahahaha time aku dkt rumah, aku spam la ws cid byk2 ckp jgn masuk tamhidi. sampai dia bengang, dia block aku 😂

acacah la tknk sama la bagai tp time dftr ktrg pakat nak dftr sama nak satu rumah. srs ckp. ktrg dri awal pendaftaran sama2 je, skali part nak dkt kolej tu (rumah). tnya la org yg jaga, kalau nak satu rumah cmne, dia kata pergi la memana. pstu ktrg g la kaunter sblh2. pstu ckp dgn lect nak serumah, dia kata tkle dah sbb dah scan data!! ktrg srs bengang teruk dgn pngawas tu. sbb dia la ktrg tk serumah 😭 dah buat perancangan boek teruk huh cid block b aku block a

mmg spoil mood gila la haritu, mak aku pun mcm perasan aku marah hahaha pstu aku nangis sbb geram sgt sshhh aku tk gtau ssape 😂 k

mggu orientasi tu aku dgn cid, ya, ama, mija dgn pija jela. student sliss dgn ama sepintar sek cid. best orientasi dia sbb dgr speech je hahaha boleh tidur 💤

(ha amek ko, berderet tidur. cari aku 😛)

orientasi dia 3 hari je & byk tidur. aku suka je byk tidur hahaha drpd u lain aku dgr ada ragging la. ada denda bagai ish srs benci benda cmtu. tk matured.

bg aku orientasi ni sbb nak tau aktiviti apa yg kita prlu tau. intro la pasal u tu, apa yg kita blaja cmtu. ha benda tula orientasi usim buat. dia bg ktrg kenal usim ni cmne tp tula aku lebih suka tidur drpd dgr benda cmtu hahahaha

1 je aku tk suka orientasi ni, waktu solat. dia bg cukup je waktu. cuma pack sgt surau & bbudak tu suka lepak dkt situ.

hari 1st ktrg kenal dgn nasib canselor sape, pengarah tamhidi bagai. means org atasan la. hari kedua kenal lect2 yg bakal ajar ktrg & kenal lah org org penting usim

time tu jgak la aku tau lagu usim, fakulti apa yg ada, u ni apa. aku tau mpp sape, persatuan apa ada, aktiviti2 giso usim huhu kawasan dia cmne & plg penting explorace dia best ❤️

time ni la nak kenal2 dgn housemate. nak adapt dgn kwsan univ huhu tp aku suka je orientasi nya sbb kejap je 3 hari 😂 senior2 aku ckp. dorg orientasi semua seminggu ha amek ko. berlemas la ko dkt surau tu

nak nak cite!! time dorg mntk sape nak jadi penghuluwati, cid volunteer... cid bangga teruk ckp saya yakin dpt jdi penghuluwati yg baik utk semua la.. sekali mar pun volunteer gk 😅

dah ada 2 org calon. terpaksa la buat undian.. & spt yg dijangka mar lah dpt!! dorg pilih sbb tgk tudung je weh. cid srs time tu tudung pendek. mar labuh.

pstu cid nangis sbb malu. ktrg dkt sini dah teresak gelak hahahaha gelak yg galak sbb lawak. cid kata dia srs confident akan jdi penghuluwati 😂 last last... em tkpe cuba lg... hahahaha

(iya, cid, mi, ama, mija, pija. ❤️👻🌸)

ha ktrg ada smbung gk orientasi yg kknc buat sbtu ahad. time tu ktrg ada aktiviti cm taaruf dgn ahli usrah. usrah aku best!! srs best & sporting 💞

srs srs bukan senang aku nak ckp aku suka join usrah hahahaha dorg sporting & byk ckp gk cm aku. so tkdela hambar sgt gp tu. best.

(ni hari last ktrg berusrah, ada je gmbr hari frst. tp malas cari)

haah la bila fikir balek ktrg kira smggu gk orientasi cumanya 3 hari brsama lect dgn org atasan. 2 hari orientasi bawah kknc. ha ada 2 hari lg lect briefing pasal subjek yg ktrg belajar @ dkp

kiranya seminggu gkla. but still smggu tu rasa dipenuhi dgn ilmu pengetahuan usim je haha berbaloi la. better dri univ lain, cm hape je. dorg ajar cm budak sek. nak ragging bagai adoi

papepun orientasi/mggu frst went well 👌🏻

ok done utk dpt keputusan upu & mggu awal masuk tamhidi. next cite pasal lecture & tutor pulak. kknc lg hm byk nya 👻

igt nak satu kan semua dlm post ni tp kang panjang sgt. korg msti muak. haha panjang ni pun, korg dah bosan. kan? (harapnya takla) huhu

#iloveusim #roadtosem2

(by 📷; syimi. mi #i❤️peace)

gambar ni tkde kena mengena dgn post. sekian.


No comments:

semoga dipermudahkan segala urusan. amen ⛷
Copyright by Syaima' Khairudin. Mujahid Islam inshaAllah :D